STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Fashion Days vinde de la Bucuresti haine, pantofi si accesorii de 100 mil. euro in sapte tari

Eva Vucheva, Fashion DaysMagazinul online de moda Fashion Days, care coordoneaza din Romania activitatea companiei pe sapte piete din Europa Centrala si de Est, estimeaza pentru acest an incasari de 100 mil. euro, dublu fata de anul anterior.

Compania Fashion Days Shopping SRL administreaza veniturile cu­mulate obtinute de retailer atat in tara noastra, cat si in Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Ungaria si Polonia, potrivit Evei Vucheva, head of corporate development pentru Europa Centrala si de Est in cadrul companiei.

Dintre toate pietele, Romania este cea mai importanta, ea fiind de altfel si prima unde a intrat compania, in 2010. Reprezentantii retailerului nu ofera insa cifre privind ponderea pietei locale in totalul businessului Fashion Day infiintat in Elvetia, dupa cum scrie Ziarul Financiar.

Fashion Days este cel mai vizitat site de retail si fashion online din Romania si a fost infiintat, in 2009, in Elvetia de antreprenorii elvetieni, Markus Okumus si Jan Vichr. Ulterior a inceput sa isi desfasoare activitatea catre consumatori in Romania. Au urmat Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia si Bulgaria, Polonia, Estonia, Letonia si Lituania, compania planificand in continuare dezvoltarea pe noi piete.

Fashion Days a fost cumparat in decembrie 2011 de catre MIH Allegro, parte a grupului online sud-african Naspers, cel mai mare jucator din online-ul romanesc cu un portofoliu de afaceri ca eMag.ro, PayU, compari.ro sau autovit.ro. Compania estimeaza, la nivel de grup, o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro, in 2014. Fashion Days vinde in Romania haine, pantofi si accesorii de la branduri precum CK Calvin Kelin, Puma, Just Cavalli, Guess, Diesel, Adidas, Nike sau Love Moschino.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.