STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Telecom & IT-C & Online, Management, Leadership

Mark Zuckerberg a primit un salariu simbolic de 1 dolar de la Facebook în 2013

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a primit anul trecut un salariu simbolic de 1 dolar, faţă de 503.205 de dolari în 2012, anul listării la bursă a reţelei de socializare, potrivit datelor comunicate de companie autorităţilor americane, scrie Bloomberg.

iCHn0Nx7qgVUOmul de afaceri urmează astfel exemplul altor nume mari din Silicon Valley care au optat pentru salarii simbolice de 1 dolari pe an. Practica a fost promovată iniţial de cofondatorul Apple Steve Jobs şi preluată, printre alţii, de cofondatorii Google Larry Page şi Sergey Brin. Toţi deţin participaţii semnificative la companiile respective şi au făcut deja avere.

Zuckerberg a păstrat 61,6% din drepturile de vot în acţionariatul Facebook. Averea sa a crescut puternic anul trecut, la 27 miliarde dolari, după ce preţul acţiunilor Facebook a crescut de peste două ori la bursă. Tânărul miliardar s-a implicat tot mai mult în filantropie şi activităţi sociale.

Compensaţia financiară totală obţinută anul trecut de CEO-ul Facebook s-a cifrat la 653.000 de dolari, faţă de 1,99 milioane de dolari în 2012. Suma include, pe lângă salariul de bază de 1 dolar, cheltuieli pentru transport, pază şi catering, potrivit companiei. De asemenea, Mark a câștigat 3,3 miliarde dolari anul trecut după ce a exercitat opțiunile de cumpărare a 60 milioane de acțiuni.

Directorul de operaţiuni, Sheryl Sandberg, numărul doi la Facebook, a obţinut anul trecut o compensaţie financiară totală de 16,2 milioane de dolari, faţă de 26,2 milioane de dolari în 2012.

Directorul financiar al companiei, David Ebersmann, a primit anul trecut un pachet salarial de 10,5 milioane de dolari, faţă de 17,5 milioane de dolari în anul anterior.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.