STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

Facebook, o capitalizare de 64,1 miliarde de dolari

Facebook a avut în trimestrul doi venituri de 1,81 miliarde de dolari, mai mari cu 53% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, şi un profit net de 333 milioane de dolari. Aceste rezultate depăşesc estimările analiştilor şi confirmă strategia companiei de a investi masiv în servicii mobile, transmite Bloomberg.

Sursă: www.ibtimes.com
Sursă: www.ibtimes.com

Profitul vine după o pierdere de 157 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut.

Acţiunile Facebook sunt în creştere cu 26%, la 33,45 dolari pe unitate, după un avans de până la 27% înregistrat la începutul tranzacţiilor de la bursa din New York, ca urmare a rezultatelor financiare peste aşteptări din trimestrul al doilea, relatează MarketWatch. Cotaţia acţiunilor conferă Facebook o capitalizare de 64,1 miliarde de dolari.

Facebook s-a listat la bursă în luna mai a anului trecut, la o cotaţie de 38 dolari pe acţiune. Acţiunile companiei au atins un minim de 17,55 dolari în septembrie, pe fondul temerilor privind posibilitatea de a monetiza numărul tot mai mare de utilizatori care accesează platforma de socializare de pe dispozitive mobile precum smartphone-urile şi tabletele. Înaintea publicării rezultatelor pentru trimestrul al doilea al acestui an, acţiunile Facebook se tranzacţionau cu 30% sub preţul de la listare.

Facebook va avea în acest an o cotă de piaţă de 13% la nivel global în zona publicităţii pe dispozitive mobile, faţă de 5,4% anul trecut, estimează compania de cercetare de piaţă EMarketer. Google domină piaţa cu o cotă de 56% în acest an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.