STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Fabrici noi Yazaki la Urlati si Braila

YakaziCompania japoneza de componente auto Yazaki, cu o cifra de afaceri de 340 de milioane de euro pe plan local, a deschis doua noi fabrici de productie, in Braila si in Urlati, Prahova, unde va angaja peste 4.000 de oameni.

„Noua fabrica Yazaki din Urlati este in constructie si se va desfasura pe o suprafata de peste 12.000 de metri patrati. In doua saptamani se va da drumul la productie, cu circa 150 de angajati, iar pana in aprilie 2015, in cadrul companiei vor lucra in jur de 1.000 de salariati”, a anuntat Marian Machitescu, primarul orasului Urlati.

Potrivit unor informatii din piata, Yazaki a investit si intr-o fabrica din Braila, unde urmeaza sa angajeze peste 3.000 de oameni. Anul trecut, in cadrul celor patru entitati juridice ale Yazaki in Romania (fabricile din Ploiesti si Arad si in punctele de lucru din Timisoara si Caracal) lucrau peste 4.700 de muncitori. „Pana ii califica compania pe noii angajatiai Yazaki in Urlati, din ce am auzit, vor oferi salarii intre 850 si 900 de lei net angajatilor”, a mai spus primarul din Urlati.

Reprezentantii Yazaki nu au facut niciun comentariu oficial pe acest subiect. Producatorii de componente auto au devenit in ultimii ani printre cei mai mari angajatori din economie, ca urmare a cererii crescute venite de la export.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.