STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, M&A & VentureCapital & Private Equity

Fabrica de motoare Ana Imep, scoasa din nou la vanzare

Ana ImepIn urma cu zece ani, omul de afaceri George Copos, proprietarul Ana Imep, a avut pe masa o oferta de la Emerson pentru achizitionarea companiei, insa nu s-au inteles la pret. Acum Ana Imep ar putera fi cumparata de japonezii de la Nidec, potrivit unor surse din cadrul Ana Imep, preluate de ZF.

Omul de afaceri George Copos intentioneaza sa vanda fabrica de motoa­re electrice ANA Imep din Pitesti, cu afaceri de trei ori mai mici fata de 2008. El este in discutii cu gigantul japonez Nidec, potrivit unor surse din cadrul companiei controlate de antreprenorul roman. „Familia vrea sa se concentreze pe businessul hotelier”, a mentionat pentru ZF sursa citata.

Nu exista date oficiale privind activitatea fabri­cii in 2015. Compania a incheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 54 milioane de lei, echivalentul a 12,3 milioane de euro, in scadere cu 15% fata de ace­easi pe­rioada a anului anterior, potrivit Mi­nis­terului Finantelor Publice. Profitul s-a ridicat la 1,6 milioane de lei, adica 360.000 de eur, in 2014, in timp ce, in 2013, pierderile s-au ridicat la 7 mi­lioane de lei, echivalentul a 1,6 milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.