STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Fabrica de elicoptere Airbus in Romania

elicoptereMinistrul Economiei, Mihai Tudose, a anuntat, recent, ca Romania ar putea produce elicoptere, lucrarile de constructie a unei astfel de fabrici urmand sa fie demarate din a doua jumatate a lui octombrie 2015.

Secretarul de stat Sorin Encutescu s-a intalnit recent cu reprezentanti ai companiilor Airbus Helicopters (Franta) si Airbus Helicopters Industries (Romania), iar in cadrul discutiilor „a fost evidentiata determinarea pentru realizarea in Romania a unei noi capacitati industriale destinate productiei de elicoptere si finalizarea procedurilor legale de obtinere a ajutorului de stat si a autorizatiilor de construire a noii fabrici”, a afirmat Mihai Tudose.

El a adaugat ca au fost discutate si „aspecte privind principiile care vor fi incluse in noul Acord de cooperare care va contribui la definirea si statuarea noului cadru de cooperare”. Acordul va statua inclusiv participarea larga a unor companii romanesti din industria aerospatiala, in calitate de potentiali subcontractori, la fabricarea acestui elicopter.

Reprezentantii Airbus Helicopters au mentionat ca, in conditiile in care toate procedurile legale vor fi indeplinite in timp, este posibil ca inceperea lucrarilor de constructie la noua fabrica de elicoptere sa aiba loc in a doua jumatate a lunii octombrie, potrivit Ministerului Economiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.