STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, Electronice & Gadget

F64 Studio estimeaza afaceri de 25 mil. euro in 2015

aparate fotoF64 Studio, cel mai mare magazin foto din Romania, estimeaza ca va incheia 2015 afaceri de 25 mil. euro, cu aproape 20% peste rezultatele din 2014. Aparatele foto si accesoriile raman de departe segmentul principal, insa conteaza tot mai mult smartphone-urile si tabletele.

Dronele reprezinta si ele un segment in care F64 a vandut mai mult decat se astepta, insa compania are inca probleme in a atrage clienti in categoria aparatelor foto simple, de intrare in gama.

Aparatele foto si accesoriile constituie principalul segment de business al companiei, insa multi renunta la aparatele foto si aleg smartphone-uri. Seful companiei spune insa ca ar fi gresit sa credem ca aparatele foto se indreapta spre disparitie.

Problema F64 este aceea ca nu prea poate sa atraga clienti in segmentele de intrare in gama, situatie valabila atat la aparatele foto, cat si la smartphone-uri si tablete. „Aparatele foto au ajuns la maturitate si este foarte greu pentru companii sa mai inoveze sau sa scoata ceva spectaculos. Fotografia este insa un hobby, o metoda simpla de relaxare (…) Cea mai usoara forma de arta este fotografia, cea mai la indemana. Poti obtine rezultate decente fara sa faci un efort fabulos. Eu cred ca fotografia o sa functioneze in continuare si, chiar daca piata este in scadere, vorbim practic de mutarea categoriei Entry in zona de smartphone. Categoriile high-end si mid level vor continua sa starneasca interes”, este de parere Marian Alecsiu, seful companiei.

El adauga ca avantajul companiei este acela ca „suntem perceputi ca fiind high-end si asta nu doar la foto, ci si la categoriile noi precum tablete si telefoane. Dar este un mare efort pentru noi sa atragem clienti din zona entry si aici ne gandim ce strategie sa abordam”.

Target-ul F64 Studio ramane alcatuit din entuziastii si profesionistii foto, care inteleg utilitatea unui obiectiv luminos sau a unui sistem de stabilizare, mai spune Alecsiu. In afara de produsele de baza, aparatele foto si accesoriile, doua categorii de nisa merg extrem de bine, peste asteptari, si anume crearea de magneti de frigider si dronele.

Pe site-ul companiei sunt disponibile peste zece modele de drone, de la unele extrem de simple, la sub 500 de lei, pana la unele foarte complicate, la peste 15.000 de lei. Pentru cele complicate magazinul ofera si instructaj de „pilotare”.

Compania a avut anul trecut afaceri de 94,1 milioane lei, echivalentul a 21,1 milioane de euro si profit net de 3,67 milioane de lei. Tinta pentru 2015 este afaceri de 25 milioane de euro. Vanzarile online repezinta 52% din totalul vanzarilor F64, in timp ce in 2013 online-ul avea o pondere de doar 30%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.