STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA, INTERNATIONAL, Constructii & Imobiliare

Expansiune in forta a Carrefour

carrefourCarrefour va prelua 127 de centre comerciale din Franta, Italia si Spania de la grupul Klepierre, in acord cu noua sa strategie de a controla zonele dimprejurul hipermarketurilor pe care le opereaza.

Aproximativ 2 miliarde de euro este cifra convenita de Carrefour, cel mai mare retailer european si al doilea in lume dupa Wal mart, cu Klepeirre, al doilea mare operator de mall-uri din Europa, listat la bursa, pentru achizitia a 127 de spatii comerciale, potrivit comunicatului postat pe site-ul oficial al retailerului. In acest fel, Carrefour urmareste sa controleze zonele din jurul hipermarketurilor pe care le detine, si aceasta in contextul in care si-a propus sa isi sporeasca atractivitatea hipermarketurilor data fiind concurenta puternica din partea altor retaileri, dezvoltatori de centre comerciale, dar si a mediului online. Este, fara indoiala, cea mai mare tranzactie din Europa, pe acesta piata.

Compania rezultata in urma acestei tranzactii va fi finantata printr-o injectie de capital de 1,8 miliarde euro, precum si prin angajamente de finantare in valoare de 900 milioane de euro. Carrefour va controla 42% din companie, restul urmand sa revina unor investitori institutionali. Noua companie va avea venituri anuale din chirii de aproximativ 180 milioane euro, dupa cum a precizat Carrefour in comunicat.

Pentru prima data in ultimii doi ani, grupul Carrefour a raportat vanzari in crestere, in trimestrul al treilea, la hipermarketurile din Franta.”Carrefour incearca sa recreeze un ecosistem care integreaza toate partile componente ale fiecarui centru comercial, in beneficiul clientilor. Succesul depinde de renovarea, modernizarea si extinderea centrelor”, se afirma în comunicatul companiei. Per total, vanzarile retailerului francez s-au ridicat, in trimestrul al treilea, la 21,1 miliarde euro, in usoara scadere. Prezent si in Romania, cu 159 de magazine, Carrefour a inregistrat vanzari, in 2012, pe piata noastra, de 986 milioane euro, fara TVA, in crestere cu 3% fata de 2011.

Grupul Klepierre, cel mai mare dezvoltator de centre comerciale din Franta a vandut catre Carrefour dupa ce, in iulie 2013, anunta ca vrea sa atraga 1 miliard de euro pana la sfarsitul acestui an din vanzarea de spatii de birouri si concentrarea businessului pe mall-uri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.