STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Finante & Servicii Profesionale, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Eveniment: Fiscalitate pentru o Românie Durabilă – Prevederile noului Cod Fiscal puse în dezbatere de experți și consultanți fiscali renumiți

FiscalitateRomanieDurabila_Dec2015București, 9 decembrie 2015:  Seria de evenimente organizate sub sigla România Durabilă continuă în data de 9 decembrie cu o nouă ediţie dedicată fiscalităţii. Evenimentul va avea loc la Hotel InterContinental, sala Opera, şi va pune în dezbatere cele mai importante şi relevante modificări ale noului Cod Fiscal şi ale noului Cod de Procedură Fiscală care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016.

Acest pachet legislativ trebuie să contribuie la crearea unei fiscalități eficiente, responsabile, credibile, transparente și deschise în relația cu beneficiarii serviciilor sale – cetățenii și mediul de afaceri. Avem nevoie de un sistem fiscal predictibil și stabil, capabil să favorizeze și să susțină dezvoltarea socio-economică echilibrată la nivel național și local.

 

Evenimentul Fiscalitate pentru o Românie Durabilă le propune participanților dezbateri și studii de caz, analize de spețe concrete într-un mediu deschis, propice schimbului de informații și consultanță.

Printre temele dezbătute în cadrul evenimentului se vor regăsi:

  • Ce trebuie să știți de la 1 ianuarie 2016: noile cote de TVA.
  • Impozitul pe clădiri– cu bune și rele.
  • Reconsiderarea tranzacțiilor de către autoritatea fiscală în contextul introducerii penalității de nedeclarare.
  • Noile prevederi ale Codului Fiscal referitoare la prețurile de transfer.
  • Cum ar trebui să funcționeze un parteneriat adevărat între stat și contribuabil.

 

Toate aceste subiecte vor fi analizate și dezbătute de cunoscuți experți şi consultanți fiscali:

  • Gabriel Biriș, Partener, Biriș Goran
  • Dan Schwartz, Managing Partner, RSM Scot
  • Alin Irimia, Transfer Pricing Partner, BDO România
  • Ionuț Ștefan, Vicepreședinte, Camera Consultanților Fiscali

Evenimentul va fi moderat de domnul Daniel Apostol, jurnalist cu peste 20 de ani in media economică românească.

 

Proiectul Fiscalitate pentru o Românie Durabilă își propune să deschidă calea dialogului public-privat și să întărească spiritul de comunitate de afaceri. Evenimentul se adresează experților fiscali, analiștilor economici și juriștilor, precum şi mediului de afaceri în ansamblul său.

 

Evenimentul Fiscalitate pentru o Românie Durabilă este organizat de The Associates şi Ad Media Consult, în parteneriat cu Biris Goran, RSM ScotBDO România şi cu sustinerea Camerei Consultantilor Fiscali şi a BNI Romania.
Partenerii media aievenimentului sunt: Agerpres, Economistul, EconomicZoom.ro, CaleaEuropeană, DeBizz, Curs de Guvernare şi RisCo.

 

Detalii despre agendă, vorbitori si temele dezbătute in cadrul evenimentului puteţi găsi şi pe site-ul dedicat: http://romaniadurabila.ro/fiscalitate-decembrie-2015/

 

Participarea la eveniment este gratuită și se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

 

Contact de presa:

Ramona RAICU

Events Manager
Mobil: 0723 145 546
e-mail: ramona.raicu@theassociates.ro
web: www.theassociates.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.