STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, P.I.B. & STATISTICI

Eurostat: România a înregistrat a doua cea mai puternică creștere anuală a producției industriale

România se situează pe poziţia a doua între statele cu cele mai puternice creşteri anuale ale producţiei industriale, ajustată după numărul de zile lucrătoare,  potrivit unui comunicat al Eurostat.

industryCea mai mare creștere anuală a producției industriale a fost raportată de Slovacia (9%), aceasta fiind urmată de România (8,9%) și Ungaria (8,2%), la polul opus situându-se Olanda (-8,9%), Finlanda (-5,4%) şi Lituania (-2,1%).

Producţia industrială din UE a crescut în februarie cu 0,4% faţă de ianuarie, respectiv cu 2,1% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, însă România figurează cu a treia cea mai abruptă scădere lunară din Europa.

În februarie faţă de ianuarie, cele mai abrupte scăderi ale producţiei industriale, în serie ajustată, au fost înregistrate în Croaţia (-2,8%), Estonia (-2,2%) şi România (-1,3%). Malta (5,4%), Irlanda (5%) şi Lituania (2,5%) au raportat cel mai bune evoluţii.

Dinamica producţiei industriale din zona euro s-a îmbunătăţit faţă de ianuarie, când indicatorul a stagnat. Astfel, în zona euro, producţia industrială a urcat cu 0,2% faţă de ianuarie şi cu 1,7% în raport cu februarie 2013.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.