STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, EUROPA, P.I.B. & STATISTICI

Eurostat: România a înregistrat cea mai puternică creştere economică în trimestrul al treilea din UE

România a înregistrat în trimestrul al treilea cea mai puternică creştere economică din Uniunea Europeană, de 1,6%, urmată de Letonia, cu 1,2%, potrivit datelor prezentate de Eurostat.

European-EconomyEconomia zonei euro a avut o rată de expansiune de numai 0,1% faţă de perioada aprilie-iunie, după ce a ieşit în trimestrul al doilea dintr-o recesiune prelungită, dar a scăzut cu 0,4% raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut.

La nivelul Uniunii Europene economia a urcat cu 0,2% faţă de trimestrul anterior și cu 0,1% față de perioada iulie – septembrie din 2012.

România a înregistrat pentru trimestrul al treilea cele mai solide rate de creştere economică din UE, cu plus 1,6% faţă de trimestrul al doilea şi 4,1% raportat la trimestrul al treilea al anului trecut.

  • Germania – creșterea a încetinit la 0,3% în trimestrul al treilea faţă de cel anterior, pe fondul stagnării exporturilor şi avansului modest al cererii interne.
  • Franţa – o contracţie a PIB cu 0,1% în trimestrul al treilea, după ce a ieşit din recesiune în perioada aprilie-iunie.
  • Italia – economia s-a contractat cu 0,1%, marcând cel de-al nouălea trimestru consecutiv de recesiune.
  • Spania – o creştere modestă de 0,1% în trimestrul al treilea, ieşind din recesiune.
  • Marea Britanie – creştere economică a accelerat de la 0,7% la 0,8%, al treilea trimestru consecutiv de evoluţie pozitivă.

În Europa Centrală şi de Est, PIB-ul Poloniei a crescut cu 0,6% în trimestrul al treilea faţă de cel anterior, Ungaria a înregistrat o creştere economică de 0,8%, Bulgaria 0,6%, iar Slovacia 0,2%, în timp ce economia Cehiei s-a contractat cu 0,5%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.