STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, FINANTE PERSONALE, Politica cu impact economic, Finante & Servicii Profesionale

Europenii au început să cumpere din nou aur

Europenii, care se luptă cu o criză a refugiaţilor şi cu rate negative la dobânzi, au început să cumpere aur ca o investiţie sigură, conform unei companii de cercetare din Austria, care se aşteaptă ca cererea pentru metalul preţios să rămână puternică de-a lungul anului, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

gold_2051760b„Dobânzile sunt negative, iar în acest moment oamenii nu văd niciun beneficiu din a-şi ţine banii oriunde, dar în acelaşi timp sunt îngrijoraţi pentru viitor”. Vor să investească, dar vor să îşi ştie banii în siguranţă”, a spus Andrea Lang, director în cadrul firmei Austrian Mint.

Preţul aurului a crescut cu 16% în primul trimestru, având cea mai bună performanţă din ultimii 30 de ani, în mijlocul unei perioade agitate şi de incertitudine economică.

Europa se confruntă cu un aflux masiv de imigranţă din Orinetul Mijlociu, peste un milion de oameni intrând în Germania numai anul trecut, cel mai mult de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.