EUROPA, Recrutare & Head-Hunting

Putin vrea să stimuleze economia Rusiei eliberând oamenii de afaceri din închisori

Preşedintele Vladimir Putin vrea să stimuleze economia oferind amnistie unora dintre cei 110.000 de oameni de afaceri încarceraţi în Rusia pentru „delicte economice” din circa trei milioane de liber-profesionişti şi proprietari de afaceri mici şi mijlocii, potrivit unui articol postat pe blogul cotidianului american New York Times.

Sursă: www.cnn.com
Sursă: www.cnn.com

În prima lună a programului de amnistie, în derulare deja de jumătate de an, au fost eliberaţi 13 deţinuţi.

„Aşa ceva poate fi de înţeles în contextul situaţiei din Rusia”, a declarat Boris Titov, consilier al lui Putin responsabil de supravegherea programului de amnistie, pentru că guvernul a reacţionat „prea agresiv” în privinţa ameninţării crimei organizate şi inechităţii privatizărilor, intentând procese prea uşor în timpul primilor 12 ani în care Putin a deţinut puterea ca preşedinte şi premier.

În 2010, poliţia a investigat aproape 276.500 de „delicte economice”, potrivit biroului procurorului general al Rusiei. Datele arată că infracţiuni precum furturile cu intrare prin efracţie şi tâlhăriile sunt anchetate într-o măsură mai redusă decât delictele economice. În prezent, însă, unul din zece deţinuţi este un fost om de afaceri, bancher sau a ocupat o funcţie de conducere într-o companie.

Economia Rusiei are, într-adevăr, nevoie de ajutor,după ce în primul trimestru creşterea a încetinit la 1,6% din cauza evoluţiei preţului petrolului.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.