EUROPA, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie, Virale

Harta Europei dupa a 2-a nationalitate prezenta in fiecare tara

+ Europe Map 2nd Nationality - Carl BildCarl Bildt, fost Ministru de Externe si Prim Ministru al Suediei, fost negociator-sef de pace in fosta Iugoslavie si trimis ONU in Bacani, a transmis / retransmis pe Twitter aceasta HARTA a Europei cu „a 2-a nationalitate din fiecare tara europeana”, care ilustreaza atat factori istorici (ex. impartirea pe natiuni de dupa Primul Razboi Mondial sau retrasarea unor harti dupa cel de-al Doilea), cat si MIGRATIA pentru slujbe si o viata mai demna din ultimii ani.

Observam cum Romanii plecati la munca in ultimii ani au devenit – deja oficial ! – cea mai mare comunitate din Italia si din Spania; Turcii la fel in Germania (lucru indeobste stiut), dar si in Austria, Danemarca si Olanda; Marocanii in Belgia; Algerienii in Franta (de asemenea, indeobste stiut); Indienii in UK – Regatul Unit al Mari Britanii si Irlandei de Nord. Dar vedem si lucruri noi: Polonezii in Irlanda si Islanda plus Norvegia !

Kurzii din Turcia apar aici cu steagul Irakului (de cand au si ei un prim stat regional). In rest factori istorici bine-cunoscuti: Grecii cu Albanezii fac „schimb” (cea mai mare minoritate in tara vecina); la fel Romanii cu Ungurii (care mai au si in Serbia si Slovacia locul fruntas intre minoritati); Suedezii cu Finlandezii; Rusii cu Ucrainienii (care surpriza – „domina” si Austria prin migratie); Germanii in Polonia; Turcii in Bulgaria; Polonezii in Lituania (surpriza ! – peste Rusi), Rusi care sunt – binecunoscut lucru – cea mai mare minoritate in Letonia, Estonia, Belarus si Ucraina. Brazilienii au „invadat” tara-mama-coloniala Portugalia. Iar Italienii sunt cea mai mare minoritate omogena in Elvetia – stiu ei ce stiu :).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.