EUROPA

Grecia a înregistrat creștere economică în T2, pentru prima dată de la începutul crizei

Economica greacă a înregistrat în trimestrul al doilea un avans al Produsului Intern Brut pentru prima dată de la declanşarea crizei, a declarat Yannis Stournaras, ministrul de Finanţe elen, scrie Kathimerini.

Sursă: www.nydailynews.com
Sursă: www.nydailynews.com

„Pe baza dovezilor disponibile, economia a crescut în trimestrul al doilea faţă de primele trei luni ale anului, pentru prima dată de la începutul crizei, potrivit datelor ajustate sezonier. (…) Indicatorii arată un trend la nivelul economiei, către o recesiune mai redusă şi, lent, către recuperare”, a declarat Stournaras.

Cotidianul elen relatează că agenţia de statistică a Greciei nu raportează date ajustate sezonier comparativ cu trimestrul anterior, iar datele neajustate sezonier publicate în septembrie de autorităţi arată că economia s-a contractat cu 3,8% faţă de trimestrul al doilea din 2012.

După ce ţara a fost afectată puternic de criză şi de măsurile de austeritate adoptate pentru două pachete de ajutor financiar extern, de peste 200 de miliarde de euro, 2013 ar fi al şaselea an de recesiune pentru Grecia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.