Finante & Servicii Profesionale, EUROPA, Concurenta & Protectie Consumator

Comisia Europeana a amendat Mastercard cu 570 milioane euro

 

Comisia Europeana a amendat Mastercard cu 570 milioane euro pentru „cresterea artificiala a costurilor de plata cu cardul, in detrimentul consumatorilor si comerciantilor din UE”, scrie AFP.

Comisia – prin bratul sau DG Competition – a estimat ca Mastercard a „ingradit accesul comerciantilor la serviciile transfrontaliere de plata cu cardul”, incalcand astfel regulile privind abuzul de pozitie dominanta.

Bruxellesul si-a comunicat in iulie 2015 acuzatiile la adresa americanilor de la Mastercard, al doilea mare sistem de plati cu cardul – dupa liderul VISA -in „Spatiul Economic European” (UE plus Norvegia, Islanda si Liechtenstein).

Regulile fixate de Mastercard obligau banca magazinului (sau a consumatorului care a utilizat cardul) sa aplice comisioanele interbancare ale tarii in care comerciantul avea sediul. Or, inainte de 9 decembrie 2015, data la care a intrat in vigoare un regulament european care introducea plafoane asupra acestor comisioane interbancare, aceste comisioane variau considerabil de la o tara la alta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.