MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, EUROPA, Politici Industriale, Finantari UE & Granturi, M&A & VentureCapital & Private Equity

Bugetul UE 2021-2027: Un pas mai aproape de crearea InvestEU

Sursa: www.fonduri-structurale.ro

În următorul deceniu, programul va debloca cel puțin 650 miliarde € pentru Europa, pentru a investi în viitorul ei, în economie și oameni”, a declarat președintele Comisie, Jean-Claude Juncker, în urma votului din 18 aprilie al Parlamentului European, privind crearea InvestEU.

În data de 18 aprilie, europarlamentarii au aprobat o înțelegere provizorie și parțială cu miniștrii UE privind fondul ce va face programele de investiții mai simplu de accesat și mai eficiente. InvestEU este o abordare inovativă pentru investiții în Uniunea Europeană, pentru care Comisia a propus un buget de 38 miliarde euro. Politicile principale susținute prin acest program și alocarea bugetară pentru acestea sunt:

  • infrastructură sustenabilă (11,5 miliarde €);
  • digitalizare, inovare și cercetare (11,5 miliarde €);
  • IMM-uri (11,25 miliarde €);
  • competențe și investiții sociale (4 miliarde €).

Comisia va ajusta aceste sume cu până la 15% în conformitate cu cerințele și evoluția pieței. Se așteaptă ca acestea să genereze investiții suplimentare de cel puțin 650 miliarde € în Europa.

Similar Planului Junker (Fondul European de Investiții Strategice), Fondul InvestEU va fi însoțit de InvestEU Advisory Hub, ce oferă sprijin promotorilor proiectului, și InvestEU Portal, o sursă ușor accesibilă pentru proiectele mature cu potențial de investiții. InvestEU este creat în parteneriat cu Grupul Bancar de Investiții European, Banca Uniunii Europene și va fi deschis la implementarea altor parteneriate.

Citeste continuarea articolului pe Fonduri-Structurale.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.