EUROPA

Accident feroviar în Spania cu tren de mare viteză: 78 de morți și 143 de răniți

Cel puţin 78 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seară în Santiago de Compostella. Evenimentul este considerat una dintre cele mai mari tragedii feroviare din Europa.

sursa: cronicaromana.ro
sursa: cronicaromana.ro

Cauzele exacte ale accidentului sunt necunoscute în continuare, deşi o înregistrare video surprinsă de o cameră de supraveghere, postată pe You Tube, sugerează că este vorba despre o viteză excesivă.

„Excesul de viteză în timpul unui viraj, posibila cauză a accidentului„, scrie cotidianul El Pais. Citând surse apropiate anchetei, cotidianul afirmă că, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteză de 180 de kilometri pe oră pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe oră.

„Este vorba despre o curbă foarte complicată, foarte strânsă. De aceea, în locul unde a deraiat trenul, este interzis să se circule cu peste 80 de kilometri pe oră”, adaugă El Pais.

Conductorul de tren, Garzón, a fost arestat preventiv. El a petrecut 30 de ani în acest  post și este originar din Monforte de Lemos (Lugo) şi locuieşte in La Coruña. În ultimul an, acesta a condus trenuri pe ruta pe care a avut loc tragedia.

Între corpurile identificate se află şi cele a trei străini, şi anume un algerian, un mexican şi un american, a declarat pentru presă Antonio del Amo, încărcinat cu coordonarea poliţiei criminalistice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.