STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, Asigurari & Pensii Private

Euroins, liderul pieței de RCA din România, a primit interdicție temporară de la ASF pentru a încasa prime

Liderul pieței de RCA din tară, Euroins România, a primit interdicție temporară de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a încasa prime. Pe lângă această măsură, directorul general al societății de asigurări, Mihnea Tobescu, va fi sancționat cu o amendă în valoare de 50.000 lei.

sursa: donario.ro
sursa: donario.ro

Decizia ASF a fost luată în urma unui control al societății Euroins, unde s-au constatat mai multe nereguli, printre care:  nepotrivirea dintre reglementările și instrucțiunile de constatare și lichidare a daunelor, scăderea cuantumului despăgubirilor în mod nejustificabil a unor valori rezultate din documente de la unele dosare de daune, nerespectarea termenelor de despăgubire, etc.

Decizia de suspendare și interzicerea practicării intră în vigoare până la implementarea de către compania Euroins a unor măsuri stabilite de ASF.

Măsurile pe care compania vizată le are de îndeplinit se referă la revizuirea instrucțiunilor, procedurilor de constatare și lichidare a daunelor, stabilirea valorii despăgubirilor în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată, dar și facilitarea modului de informare sau notificare a asiguraților cu privire la cererile respinse de despăgubire.

Cu toate acestea, compania Euroins are  în continuare obligația soluționării dosarelor de daună.

Cu o cotă de piață de 21% pe segmentul RCA, compania de asigurări-reasigurări a înregistrat la sfârșitul primului semestru al acestui an  un volum de prime brute de 258,74 milioane de lei.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.