STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Politica cu impact economic, EUROPA, Piata Valutara

Euro a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni pe fondul alegerilor din Franța

Euro a ajuns, luni, la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, după ce Emmanuel Macron, candidatul de centru, a câștigat în primul tur al scrutinului prezidențial din Franța, scrie Bloomberg, conform Mediafax.

Euro a crescut cu 1,3%, ajungând la 1,0868 dolari.

„Acesta este scenariul perfect pe care piețele îl așteptau cu disperare”, a spus Sebastien Galy, reprezentant al Deutsche Bank AG, în NewYork.

Aurul a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele șapte săptămâni, precizează Bloomberg.

Investitorii își îndreaptă atenția către al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 7 mai.

Euro ar putea ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani dacă Marine Le Pen câștigă alegerile prezidențiale, o reacție similară lirei în urma rezultatului din Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană, potrivit economiștilor întrebați de Bloomberg.

Candidatul de centru, Emmanuel Macron, a obținut 23,75% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franța, fiind urmat de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a obținut 21,53 %, conform rezultatelor finale comunicat de Ministerul francez de Interne, potrivit Reuters.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.