STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA, INTERNATIONAL, Concurenta & Protectie Consumator, Turism

Etihad Airways negociaza preluarea Alitalia

AlitaliaCompania Etihad Airways, din emiratul Abu Dhabi, negociaza preluarea unei participaţii de pana la 49% la Alitalia, in contextul incercarilor operatorului aerian italian de a evita falimentul.

Cele două companii au discutat, in ultimele luni, preluarea de catre Etihad a unei participatii intre 30% si 49% la Alitalia si o injectie de capital de pana la 350 milioane de euro, au declarat surse apropiate situatiei pentru cotidianul Financial Times. „Dacă se încheia un acord, se va încheia in următoarele zile”, a spus respectiva sursa cotidianului britanic.

Reprezentantii Alitalia refuza sa comenteze informatiile. Oricum, compania aeriana italiana incearca pentru a doua oara in cinci ani sa evite falimentul. Operatorul aerian nu reuseste sa mai faca fata concurentei dure din partea rivalilor low-cost, dar si preţurilor ridicate la combustibil.

Actionarii Alitalia au aprobat, in luna octombrie 2013, majorarea de capital, subscrisa partial de compania de posta si doua banci locale. Compania incearca sa gaseasca un nou partener dupa ce Air France, in prezent cel mai mare actionar, cu 25% din titluri, a decis sa nu participe la o majorare de capital de 300 de milioane de euro, fiind nemultumita de planul de restructurare adoptat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.