STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare

Energomontaj Bucureşti, companie cu capital românesc, se orientează către zona baltică şi Scandinavia

Compania cu capital românesc Energomontaj Bucureşti SA, specializată în lucrări de montaj şi mentenanţă pentru centralele electrice, va căuta tot mai multe proiecte  în zona baltică şi Scandinavia, după ce anul trecut exportul a reprezentat 25% din afaceri.

UntitledStrategia va fi derulată prin intermediul sucursalei din Estonia, unde Energomontaj lucrează din 2012 pentru gigantul francez Alstom la construcţia unei noi termocentrale, beneficiarul final fiind Eesti Energia, o companie integrată deţinută de stat.

„Vrem ca sucursala din Estonia să devină un centru de operare în ţările baltice şi Scandinavia. Acum avem 300 de oameni acolo şi 15% din afaceri au venit din Estonia anul trecut“, spune Horia Ştefănescu, directorul general adjunct al Energo­montaj.

Clienţii locali ai companiei sunt termocentralele şi societatea de stat Hidroelectrica, investiţiile în lucrări de modernizare fiind mici, de aici și nevoia internaționalizării afacerilor.

Energomontaj, unul dintre cei mai mari subcontractori pentru energie şi industrie, este deţinută de circa 2.200 de persoane fizice, niciuna neavând mai mult de 2% din acţiuni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.