STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, LIFE-STYLE & HOBBY, Energie & Utilitati & Infrastructura, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Stiinta & Tehnologie

În zorii unei noi epoci spațiale, Goldman Sachs sugerează că investitorii vor avea succes prin mineritul pe asteroizi

O nouă eră spațială este în curs de dezvoltare, iar așa-numita economie spațială va deveni o industrie de multe trilioane de dolari în următoarele două decenii, spune Goldman Sachs clienților săi, conform CNBC.

Mai mult de 50 de firme de capital de risc au investit în spațiu în 2015, direcționând mai mulți dolari de capital de risc în acest sector în anul respectiv decât în cei 15 ani precedenți, a scris analistul Noah Poponak într-o notă pentru investitori. Aceste firme includ SoftBank, Fidelity, Bessemer și brațul de capital de risc al companiei Alphabet de la Google, printre altele.

„Piețele sunt relativ mici astăzi, dar scăderea rapidă a costurilor coboară bariera pentru participarea la economia spațială, făcând viabile noi industrii precum turismul spațial, mineritul asteroizilor și fabricarea pe orbită”, a spus Poponak.

Începând cu anul 2000, peste 13 miliarde de dolari au fost vărsate în start-up-uri legate de spațiu și în companii cu tradiție, arată cercetările Goldman. Jucătorii cheie care primesc fonduri se împart în producători de sateliți, precum Boeing; furnizori de lansare, precum Lockheed Martin; și operatori, cum ar fi AT & T sau Dish Network.

Asteroizii ar putea fi noile acțiuni

Dar investitorii încep să privească dincolo de industriile bine stabilite în spațiu, cum ar fi dezvoltarea sateliților și lansatoarelor, și înspre întreprinderi mai puțin cunoscute, cum ar fi exploatarea spațială și turismul, a scris Goldman.

„Considerăm că mineritul spațial este încă departe de viabilitatea comercială, dar are potențialul de a ușura accesul la spațiu și de a facilita o economie de producție în spațiu”, a spus Poponak.

El a continuat să spună că: „Exploatarea spațială ar putea fi mai realistă decât era percepută … un singur asteroid de dimensiunea unui teren de fotbal ar putea să conțină platină de 25 de miliarde de dolari până la 50 de miliarde de dolari„.

Este important de reținut că fostul președinte Barack Obama a semnat Legea privind competitivitatea pentru lansarea în spațiu comercială, care a deschis în esență ușile pentru companiile din S.U.A. ca să exploreze, să extragă și să recupereze resursele spațiale. Aceasta a determinat ca figurile de top din industrie, cum ar fi Elon Musk – cu SpaceX – și Jeff Bezos – cu Blue Origin – să se alăture așa-numitei curse spre spațiu.

Președintele Donald Trump și administrația sa se gândesc la un plan pentru programul spațial din S.U.A., care necesită o revenire rapidă și accesibilă pe Lună până în 2020. Deși mulți din industriile legate de spațiu, inclusiv Musk, și-au exprimat îngrijorarea față de propunerile lui Trump.

Cu toate acestea, Goldman crede că „zonele de profit” sunt create în zone ale universului care nu au fost încă explorate – literalmente. Spațiul devine o nouă economie „, cu o oportunitate nouă substanțială, pe termen lung.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.