PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Finantari UE & Granturi, M&A & VentureCapital & Private Equity

Un nou fond de 100 de milioane de euro pentru companii europene inovatoare din domeniul energiei

Sursa: www.fonduri-structurale.ro

Breakthrough Energy Ventures Europe (BEV-E), un nou fond de investiții în valoare de 100 de milioane de euro a fost înființat de Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiții și Breakthrough Energy Ventures în cadrul întâlnirii Fourth Mission Innovation Ministerial din Vancouver, Canada.

Fondul va contribui la dezvoltarea companiilor europene inovatoare și va aduce pe piață tehnologii pentru obținerea energiei verzi. Acesta va sprijini cei mai buni întreprinzători europeni în domeniul energiei verzi, ale căror soluții pot aduce reduceri semnificative și durabile ale emisiilor de gaze cu efect de seră. Primul proiect de acest fel, se ocupă de intensitatea capitalului și de orizonturile de dezvoltare de care tehnologiile energetice au nevoie.

Finanțarea pentru BEV-E va include o contribuție de 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții garantată de InnovFin, un instrument financiar finanțat prin programul de cercetare și inovare al UE și o contribuție de 50 de milioane de euro de la Breakthrough Energy Ventures pentru a sprijini companiile de ultimă generație din sectorul energetic.

Fondul va investi în cinci sectoare majore legate de energie, în care eforturile sunt esențiale în combaterea schimbărilor climatice: electricitate, transport, agricultură, producție și clădiri. Se așteaptă ca investițiile să înceapă în a doua jumătate a anului 2019, moment în care statele membre UE și țările asociate cu programul Orizont 2020 vor fi eligibile să solicite finanțare BEV-E.

Citeste continuarea articolului pe Fonduri-Structurale.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.