Energie & Utilitati & Infrastructura

Transgaz și Black Sea Oil&Gas încep lucrările la conducta care va prelua gaze din Marea Neagră

Sursa – Economica.net

Autor: Razvan Diaconu – Curs de Guvernare

Reprezentanții Transgaz și Black Sea Oil & Gas au semnat vineri ordinul de începere a lucrărilor la infrastructură care va prelua în Sistemul Național de Transport producţia de gaze provenite din ”Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia”.

Denumit „Extindere SNT Vadu-T1”, proiectul constă în construirea unei conducte cu diametrul de Ø20” (Dn 500), proiectată pentru a transporta gaze naturale la o presiune de 55 bar, în lungime totală de aproximativ 24,37 km. Conducta va conecta Ţărmul Mării Negre cu Sistemul Naţional de Transport, pe direcţia Ţărmul Mării Negre – Corbu – Săcele – Cogealac – Grădina.

Termenul estimat de finalizare este anul 2021.

Proiectul constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă pe zăcământul Doina şi patru sonde pe zăcământul Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie automatizată amplasată pe zăcământul Ana.

O conductă submarină de 121 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, unde urmează 4,1 km de conductă subterană până la noua staţie de tratare a gazelor („STG”). Gazele tratate vor fi livrate prin staţia de măsurare a gazelor localizată în perimetrul STG către SNT operat de Transgaz.

Se estimează că producţia de gaze va începe în trimestrul 1 al anului 2021.

Citește întregul articol pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.