Energie & Utilitati & Infrastructura

Rominserv a câștigat un contract de 1 miliard de dolari cu KazMunayGas

Compania Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, a semnat un contract de un miliard de dolari cu rafinaria Pavlodar, din grupul KazMunayGas.

sursa: business24
sursa: business24

Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas, fiind prezent în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei.

Contractul încheiat de Rominserv va avea în vedere modernizarea, creșterea capacității de rafinare și va asigura proiectarea şi procurarea materialelor şi a echipamentelor necesare construcţiei de noi instalaţii.

Rafinăria Pavlodar are în vedere lansarea celei de-a doua etape a proiectului, prognozată a se încheia în cursul anului 2018 și care are ca principal obiectiv îmbunătăţirea randamentului de prelucrare a ţiţeiului şi creşterea producţiei de combustibili de calitate superioară.

Grupul Rompetrol intenţionează să devină una dintre cele mai importante companii petroliere integrate din Europa, din regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane. În 2012, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 10,8 miliarde USD.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.