ANALIZE SECTORIALE, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL, Politica Energetica

Raport ONU asupra climei (IPCC): oamenii au deteriorat aproximativ un sfert din suprafața neacoperită cu gheață a Terrei

Oamenii au deteriorat aproximativ un sfert din suprafață neacoperită cu gheață a Terrei, au avertizat recent oamenii de știință ai Națiunilor Unite într-un raport foarte important, subliniind că trebuie oprită degradarea ulterioară pentru a preveni încălzirea globală cu efecte catastrofale, conform CNN.

Avertizarea vine la aproape un an după ce Grupul interguvernamental pentru schimbările climatice (IPCC) a concluzionat  într-un raport de referință că avem răgaz doar până în 2030 pentru a reduce drastic dependența noastră de combustibili fosili și a împiedica planeta să atingă pragul crucial de 1,5 grade Celsius peste nivelele pre-industriale.

Utilizarea umană ocupă peste 70% din suprafața terenului fără gheață din lume, potrivit raportului IPCC. Schimbările climatice ar putea reprezenta o „amenințare existențială” până în 2050.

Acestea degradează resursele naturale ale planetei, cu îngrășăminte chimice, defrișări și agricultură intensivă. În acest proces, oamenii au deteriorat cca. 2 miliarde de hectare de pământ – o suprafață de dimensiunea Americii de Sud.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.