Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Chevron a înregistrat un declin de 26% al profitului net în T2, cel mai mare din ultimii 4 ani

Profitul net al Chevron, a doua mare companie energetică la nivel mondial după capitalizarea de piaţă, s-a diminuat în trimestrul 2 cu 26%, ajungând la 5,37 miliarde dolari, acesta fiind cel mai mare declin din ultimii patru ani. 

Sursă: www.bloomberg.com
Sursă: www.bloomberg.com

Producţia de petrol şi gaze naturale a Chevron a atins cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, micșorându-se cu 1,6%, noile exploatări din Angola, Golful Mexic şi Pennsylvania nereuşind să compenseze declinul producţiei la exploatările mai vechi, potrivit companiei americane.

Preţul obţinut de Chevron pentru petrolul vândut în străinătate a scăzut și el cu 5% în trimestrul al doilea, vânzările micșorându-se cu 8,4%, la 57,4 miliarde de dolari. Profitul operaţiunilor de rafinare a coborât cu 59%, la 766 milioane de dolari.

În urmă cu un an Chevron a obţinut un profit net de 7,21 miliarde de dolari.

Preşedintele şi directorul executiv al Chevron, John S. Watson, s-a angajat în luna martie să crească producţia de petrol şi gaze a grupului cu o cincime, la 3,3 milioane de barili de echivalent petrol pe zi, până la sfârşitul lui 2017.

Şi profitul net al Exxon Mobil, cea mai mare companie tranzacţionată public din sectorul energiei, a scăzut cu 57% în trimestrul al doilea, la 6,86 miliarde de dolari, primul declin înregistrat în ultimii patru ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.