ANALIZE SECTORIALE, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Producția de energie eoliană și solară a atins primul terawatt-ora

Sursă: incomemagazine.ro

Datele arată ca la 30 iunie 2018, în întreaga lume, capacitatea de producție regenerabilă eoliană si solară (fotovoltaică) ajunsese la 1013 GW.

Estimarea pentru atingerea a 2TW este mijlocului lui 2023, costul fiind cu 46% mai scăzut decât suma investită în atingerea primului TW, care a fost de $2300 miliarde.

Producția între eolian și solar este destul de echilibrată, vântul generând 54%, în timp ce soarele 46%.

Sursa: BloombergNEF

 

În 2015, totalul producției de energie din lume ajunsese la aproximativ 170.000 TWh (din care cca. 2,4% Hidro si 1% Regenerabile – nota Economic Zoom cf. Wikipedia)

https://en.wikipedia.org/wiki/Worldwide_energy_supply

Capacitatea totală instalată a regenerabilelor a crescut de 65 de ori din 2000, si de mai mult de 4 ori din 2010.

Cea mai impresionanta crestere este cea din domeniul energiei solare, care a crescut de la 8% din totalul de energie verde solara si eoliana, la 46%. Energia eoliana este inca in top, cu 54%, dar este o mare posibilitate sa isi piarda intaietatea in curand.

Investitia pentru producerea primul terawatt de energie solara si eoliana a necesitat aproximativ 2,3 trilioane de dolari.

Al doilea terawatt va costa mult mai putin, conform preconizarilor New Energy Outlook 2018, ajungand la aproximativ 1,23 de trilioane de dolari in perioada 2018 – 2022.

Analiza a vizat doar energia eoliana si solara, deoarece acestea sunt sectoarele cu cresterile cele mai spectaculoase, dar – incluzand si energia hidroelectrica -, totalul energiei verzi produse la nivelul lumii depaseste deja 2 terawatti, pragul de 1 terawatt fiind atins acum peste un deceniu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.