Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Preţul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Preţul petrolului a urcat puternic în ultimele zile, atingând miercuri dimineaţă cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, de 112,24 dolari pe baril, ca urmare a situației tensionate din Siria,  ce ar putea perturba livrările de ţiţei din Orientul Mijlociu, potrivit Bloomberg.

www.telegraph.co.uk
www.telegraph.co.uk

Preţul de referinţă al petrolului pentru piaţa americană a crescut marți cu 2,9%, iar miercuri cu până la 3%. Faţă de începutul acestui an, preţul petrolului a urcat pe piaţa americană cu 21%, în timp ce rulajul pieţei depăşeşte cu 370% media ultimelor 100 de zile.

Preţul petrolului Brent, de referinţă în Europa, a avansat miercuri cu până la 2,98 dolari, sau 2,6%, la 117,34 dolari pe baril, după ce a închis marţi la cel mai ridicat nivel din februarie anul trecut.

Analiştii Societe Generale estimează că ţiţeiul Brent ar putea atinge pentru scurt timp pragul de 150 dolari pe baril dacă situaţia de conflict din Siria se va extinde, cauzând reducerea livrărilor din regiune.

Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa pregătesc o acţiune militară împotriva Siriei, acuzând regimul Assad că a utilizat arme chimice împotriva populaţiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.