PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Piata de Capital - BVB

OMV Petrom – profit net de 4,1 miliarde RON la afaceri de 22,5 miliarde RON în 2018

Grupul OMV Petrom a obținut anul trecut un profit de net de 4,078 miliarde de lei (+64%, față de 2017), cu o cifră de afaceri 22,5 miliarde de lei (+16% față de 2017). Două treimi din rezultatul din exploatare a venit din segmentul Upstream care “a beneficiat de prețuri realizate mai bune, precum și de nivelul mai scăzut al costurilor de producție, cheltuielilor cu amortizarea și al celor de explorare, ceea ce a contrabalansat efectul scăderii producției” (-5%, față de 2017), arata Energynomics.

Compania planifică investiții de circa 3,7 miliarde de lei pentru 2019, în principal în segmentul Upstream (75%). pentru „a limita declinul producției medii zilnice la circa 5% față de 2018, excluzând optimizarea portofoliului”. Investițiile de explorare sunt estimate la circa 380 de milioane de lei.

În ceea ce privește demararea lucrărilor la perimetrul Neptun Deep, Petrom precizează că “mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiție în valoare de câteva miliarde. Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate și vom continua dialogul cu autoritățile pentru a înțelege calea de urmat”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.