Energie & Utilitati & Infrastructura, Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie, Constructii & Imobiliare

Microsoft promite 500 de milioane de dolari pentru construirea de locuințe accesibile în zona Seattle

Conform NY Times, un raport guvernamental a anunțat în decembrie 2018 că regiunea Seattle are nevoie de 156.000 de locuințe mai accesibile ca preț și că va mai avea nevoie de încă 88.000 până în 2040 dacă dezvoltarea regiunii va continua.

Sursa foto: NY Times

Zona Seattle, casă atât pentru Microsoft cât și pentru Amazon, este un simbol al crizei de locuințe la prețuri accesibile, care a urmat creșterii explozive a hub-urilor de tehnologie. Acum, Microsoft, susținând că industria are un interes și responsabilitatea de a ajuta oamenii lăsați în urmă în comunitățile transformate de boom, alocă 500 de milioane de dolari pentru a ajuta la rezolvarea problemei.

Banii Microsoft reprezintă cel mai ambițios efort al unei companii de tehnologie pentru a aborda direct inegalitatea socială care s-a răspândit în zonele în care această industrie este concentrată – în special pe coasta de Vest a SUA. Microsoft va finanța construcția de locuințe accesibile nu numai pentru lucrătorii non-tech ai companiei, dar și pentru profesori, pompieri și alți rezidenți cu venit mediu și minim.

Finanțele puternice ale companiei, un semn al renașterii sale sub Satya Nadella în funcția de director executiv, i-au dat resursele necesare pentru desfășurare proiectului. În octombrie 2018, compania raportase venituri trimestriale nete în valoare de 8,8 miliarde de dolari, în creștere cu 34%, și a înregistrat aproape 136 miliarde dolari în numerar și investiții pe termen scurt în bilanțul său. Acțiunile companiei au crescut constant sub conducerea lui Nadella, iar Microsoft era evaluată la peste 800 de miliarde de dolari.

Microsoft intenționează să acorde împrumuturi de 225 milioane de dolari la rate subvenționate pentru a păstra și a construi locuințe pentru cei cu venituri medii în 6 orașe din apropierea sediului său din Redmond. În plus va suplimenta cu 250 milioane de dolari pentru locuințe pentru cei cu venituri reduse din regiune. Unele dintre aceste împrumuturi ar putea fi efectuate prin intermediul programelor federale care oferă reduceri fiscale pentru locuințele pentru persoanele cu venituri reduse.

Compania intenționează să investească banii în termen de trei ani și se așteaptă ca cea mai mare parte să meargă în suburbiile din Seattle.

Creditele ar putea fi acordate unor dezvoltatori privați sau non-profit sau unor grupări guvernamentale. Pe măsură ce împrumuturile sunt rambursate, directorul Smith a spus că Microsoft intenționează să împrumute banii din nou pentru a susține proiecte adiționale.

Restul de 25 de milioane de dolari vor fi subvenții pentru organizațiile locale care lucrează cu persoanele fără adăpost, inclusiv asistență juridică pentru persoanele care se luptă cu evacuarea. Seattle Times a informat miercuri că dacă 500 de milioane de dolari ar fi fost puse într-un singur proiect, ar fi creat doar 1000 de locuințe, așa că Microsoft intenționează să acorde sume mai mici mai multor proiecte pentru a ajuta la construirea a zeci de mii de unități.

Un număr crescut de analize și cercetări au asociat lipsa de locuințe la prețuri accesibile cu creșterea numărului de persoane fără adăpost. Un studiu din decembrie 2018 de pe site-ul de imobiliare Zillow a afirmat că acest lucru este adevărat mai ales atunci când gospodăriile plătesc mai mult de o treime din venitul lor pe chirie. Regiunile din New York, Boston, Los Angeles, San Francisco și Seattle – cele mai mari hub-uri de tehnologie din SUA – au depășit deja acest prag.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.