Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, Servicii & Comert & Logistica, Concurenta & Protectie Consumator

Întârzierile în lansarea unor electrocasnice mai eficiente energetic îi costă pe cetățenii UE miliarde de euro

Lansarea a 15 noi modele de electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv frigidere, televizoare și mașini de spălat vase, a fost amânată, spun diplomații UE, chiar dacă experții le consideră “cruciale” pentru a respecta promisiunea Europei privind acordul de la Paris, conform Energynomics. De asemenea, întârzierile vor duce la pierderea economiilor consumatorilor în valoare de miliarde de euro.

Noile modele ar fi economisit 62 de milioane de tone de emisii de CO2 – echivalentul consumului anual de energie primară din Suedia – iar problema e aruncată în curtea viitoarei componențe a CE, unde partidele de dreapta pot fi mai influente.

Numai cinci noi măsuri de etichetare a energiei aparatelor sunt pe cale să fie aprobate până la termenul limită de 2 noiembrie și cel puțin jumătate din noile modele nu vor fi lansate înainte ca Parlamentul European să intre în vacanță în martie, potrivit The Guardian.

“Măsurile sunt amânate și suntem îngrijorați”, a declarat un diplomat al UE pentru The Guardian, “știm că unele dintre produse nu vor trece, dar sperăm că vom avea nouă sau zece din ele”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.