Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL, Turism

Heathrow-JFK este singura rută aerienă care generează venituri de peste 1 miliard de euro din lume

Sursa: https://edition.cnn.com

Ruta JFK-LHR a aduse venituri pentru British Airways de peste 1,15 miliarde de dolari între aprilie 2018 și 2019. Cu mai mult de 600 de zboruri pe lună, aceasta înseamnă un venit pe oră de 27.159 dolari – o creștere de 10% față de anul trecut, informeză CNN.

Compania aeriană internă Qantas Airways care operează zboruri între Melbourne și Sydney este pe locul doi pe listă, generând peste 861 milioane dolari pe an.
Aeroportul Heathrow și-a confirmat importanța ca hub internațional prin apariția sa în jumătate din rutele aeriene din top 10. Serviciul Emirates către Dubai este pe locul 3, ruta Singapore Airlines către Singapore Changi este pe locul 4, Qatar Airways „Serviciul către Doha este la numărul 7, iar ruta Cathay Pacific către Hong Kong este pe locul 8.
Trei rute interne din America de Nord au ajuns de asemenea în top 10. Ruta de la United Airlines din San Francisco către Newark a furnizat venituri anuale de 689 de milioane de dolari, deși serviciul LAX către JFK al American Airlines generează venituri mari mari pe oră: 13.000 de dolari.
Serviciul  dinspre Vancouver către Toronto al companiei Air Canada s-a clasat în top 10, cu venituri anuale de 541 de milioane de dolari.
Traseul Sydney Airlines către Changi, deși cu un serviciu mai puțin frecventat decât alții de pe listă, a fost unul dintre cele mai profitabile din punct de vedere al veniturilor pe oră: peste 20.000 de dolari.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.