Energie & Utilitati & Infrastructura, EUROPA, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

GAZPROM raporteaza un profit record – 23 miliarde dolari – la afaceri de 130 miliarde dolari, pe seama gazelor vandute in Europa

Foto: Lakhta Tower = Sediul  din Sankt Petersburg al Gazprom, cea mai inalta cladire din Europa; sursa foto : bne IntelliNews

Grupul rus Gazprom a raportat o crestere de peste 100% a profitului net in 2018, gratie vanzarilor record de gaze spre Europa, in pofida presiunilor asupra statelor membre UE pentru a-si diversifica sursele de aprovizionare, transmite Reuters citat de Ziare.com.

Gazprom, companie responsabila pentru cca. 5% din Produsul Intern Brut de 1.600 miliarde dolari al Rusiei, a informat ca in 2018 a inregistrat un profit net de 1.456 miliarde ruble = 23 miliarde dolari, mai mult decat dublu comparativ cu un rezultat net de 714 miliarde ruble in 2017.

Profitul operational s-a dublat si el pana la 1.903 miliarde ruble in timp ce veniturile totale au crescut cu 26% pana la 8.224 miliarde ruble = 130 miliarde euro (Nota EconomicZoom).

Anul trecut exporturile de gaze ale Gazprom spre tarile europene si Turcia au atins un nivel record de 202 miliarde metri cubi, chiar daca Comisia Europeana a cerut statelor membre UE sa isi reduca dependenta de Rusia.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.