Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica

Chevron a primit autorizatia de a explora gaze de sist in Constanta

download (4)

Grupul energetic american Chevron, a obtinut aprobarea pentru a efectua lucrari de explorare pe litoralul Marii Negre, au declarat miercuri pentru AFP surse din Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

„Agentia pentru protectia mediului din judetul Constanta a emis autorizatii de studii seismice pentru blocurile Costinesti si Vama Veche”, sustin sursele AFP. Potrivit acestora, autorizatiile permit efectuarea unor „explozii controlate” la o adancime de 10 pana la 15 metri.

Rovana Plumb a precizat ca pentru a se ajunge la exploatare, trebuie mai intai sa se faca explorarea gazelor de sist, proces care dureaza 5 ani. „Ca sa ajungem la exploatare trebuie sa vedem daca avem aceasta resursa si unde o avem. Ori fara explorare nu avem cum sa identificam, deocamdata suntem in faza de explorare. Da, am dat avize pentru Dobrogea, pentru ca nu exista niciun fel de risc”, a spus Rovana Plumb.

Potrivit estimarilor Agentiei americane de informatii privind energia, Romania, Ungaria si Bulgaria au impreuna rezerve de gaze de sist de 538 de miliarde de metri cubi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.