Energie & Utilitati & Infrastructura

CFR a fost dată în judecată la Paris de compania Poyry, fostul proiectant al modernizării căii ferate Curtici – Simeria

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a fost dată în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris, anul trecut, de către fostul proiectant şi furnizor de asistenţă tehnică pentru reabilitarea liniei de cale ferată Curtici-Simeria, divizia germană a firmei de consultanţă industrial Poyry, conform Adevarul.ro.

Poyry Deutschland GmbH şi CFR SA au semnat un contract în anul 2007, suplimentat în 2010, pentru proiectare, asistenţă tehnică şi asistenţă la achiziţii pentru proiectul reabilitării liniei de cale ferată Curtici-Simeria-frontiera cu Ungaria. Contractul a intrat şi în atenţia Curţii de Conturi, care a depistat mai multe nereguli, în anul 2011.

De ce a fost CFR reclamată

Potrivit reprezentanţilor CFR SA, Poyry Deutschland GmbH a reclamat compania naţională la Paris, deşi contractul a încetat şi compania „nu şi-a îndeplinit în totalitate obligaţiile contractuale asumate în termenul contractual stabilit”. Numărul de înregistrare al dosarului este ICC nr.22322/MHM/2016, el fiind aflat pe rolul Curţii Internaţionale de Arbitraj Paris. „Litigiul în cauză se referă la contractul de prestări servicii nr.1/7195/23.10.2007 pentru proiectul de «Reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h» semnat între CNCF CFR SA şi Poyry Deutschland GmbH (Poyry Infra GmbH).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.