Energie & Utilitati & Infrastructura, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Stiinta & Tehnologie

Cercetătorii Tesla sunt încântați de o nouă tehnologie pentru baterii

O nouă tehnologie de baterie Li-ion dezvoltată de armata americană a atras atenția și interesul lui Jeff Dahn, partenerul de cercetare principal al Tesla în materie de baterii, conform Electrek.

Sursa: Electrek

Într-o ediție recentă a jurnalului Nature, laboratorul de cercetare al armatei americane a prezentat un studiu care demonstrează posibilitatea dezvoltării unei noi baterii bazată pe o nouă chimie. Această chimie este “complet liberă de metale de tranziție și livrează o capacitate extrem de mare de stocare de energie prin stocarea reversibilă de Li-ion la potențial înalt (~4.2 V).” Conform descoperirilor, noua tehnologie “deschide posibilitatea să crească substanțial densitatea de energie a unei baterii litiu-ion în condiții de siguranță, totul datorat proprietății apoase a electrolitului.”

Când e combinat cu descoperirea anterioară a “electroliților apă în sare”, cercetătorii afirmă că pot ajunge la o impresionantă densitate de energie de 460 Wh/Kg.

Deși dezvoltată pentru uz militar, soldații trebuind să care uneori 15-25 de livre de baterii (cca. 7-11kg), divizia armatei ce cercetare afirmă că ar putea fi dezvoltată și pentru uz general, pentru electrice portabile, mașini electrice și multe altele.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.