Energie & Utilitati & Infrastructura, Piata de Capital - BVB

A început oferta Nuclearelectrica pe BVB

Astăzi a început listarea pe bursă a unui pachet de 10% din acţiunile producătorului de energie Nuclearelectrica, companie cu venituri de peste două miliarde lei care deţine reactoarele nucleare de la Cernavodă.

sursa: energyonline.ro
sursa: energyonline.ro

Subscrierile pentru acțiuni se pot face în perioada 9-20 septembrie 2013 pe piața BVB (Bursa de Valori Bucureşti), iar investitorii care vor subscrie din primele trei zile, vor beneficia de un discount de 8%. Indicele alocat companiei va fi SNR.
Procedura de a atrage bani pentru investiții este majorarea de capital prin ofertă publică primară inițială, de unde se așteaptă obținerea unor fonduri cuprinse între 272,8 și 369,2 milioane de lei.

Vor fi scoase la vânzare 25,3 milioane acţiuni emise de societate, cu o valoare nominală unitară de 10 RON, iar preţul de subscriere se încadrează între 11,2 lei şi 15 lei per acţiune. 

În cazul în care oferta nu este subscrisă 100%, investitorilor li se vor rambursa sumele plătite în termen de 5 zile lucrătoare de la închiderea ofertei primare. Subscrieriile se vor putea realiza prin Swiss Capital, BT Securities, Banca Transilvania şi alţi intermediari autorizaţi.

Listarea Nuclearelectrica la bursă face parte din seria angajamentelor asumate de Guvern faţă de FMI.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.