STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, M&A & VentureCapital & Private Equity

Bombardier vinde divizia de echipamente feroviare grupului francez Alstom, pentru 8,2 miliarde de dolari

Grupul canadian Bombardier a convenit vânzarea diviziei de echipamente feroviare grupului francez Alstom, pentru a valoare de întreprindere de 8,2 miliarde de dolari, urmând să acorde mai multă atenţie diviziei de aviaţie şi plăţii datoriilor, relatează CNBC, conform News.ro. Acordul va avea loc în mare parte în numerar, o parte din sumă urmând să fie plătită în acţiuni Alstom noi, au confirmat Bombardier şi Alston în comunicate separate.

Bombardier a anunţat că va primi o sumă netă de 4,20-4,5 miliarde de dolari, după deducerea unei sume care va reveni managerului canadian de fonduri de pensii Caisse de dépôt et placement du Québec, care deţine o participaţie de 30% la divizia de echipamente feroviare.

Anul trecut, Comisia Europeană – autoritatea de concurenţă a UE – a provocat indignare la Paris şi Berlin deoarece a blocat propusa fuziune dintre Alstom şi Siemens, care ar fi dat naştere unui gigant european în domeniul feroviar ce ar fi putut contracara concurenţa chineză. Preluarea Bombardier Transport de către Alstom va da naştere celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri, după grupul chinez CRRC.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, Bombardier Transport are aproximativ 36.000 de angajaţi iar în 2019 a avut o cifră de afaceri de 8,3 miliarde de dolari americani (7,7 miliarde de euro la cursul actual de schimb). În replică, Alstom a încheiat ultimul exerciţiu financiar (2018 – 2019) cu o cifră de afaceri globală de 8,1 miliarde de euro. Producătorul trenurilor TGV are aproximativ 36.300 de angajaţi, dintre care 9.500 numai în Franţa, informează Agerpres.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.