STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare

Astra Vagoane Călători Arad și-a lansat un operator feroviar intern – Astra Trans Carpatic

Imagini pentru astra trans carpaticCompania feroviară Astra Transcarpatic, care a fost lansată recent de omul de afaceri din Arad, Valer Blidar, printr-o investiție de 20 de milioane de euro, a pus în circulație primul tren, pe relația Arad-București, conform Profit.ro. Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme audio-video pentru divertisment, internet, aer condiționat, toalete cu dușuri, iar pasagerilor le sunt oferite gustări și băuturi, prețul unui bilet fiind de 240 de lei la vagon de dormit și 141 de lei la cușetă cu șase locuri.

Blidar a anunțat că pe timp de vară ruta va fi prelungită până la Constanța, iar la jumătatea acestui an va fi lansată o a doua rută, Timișoara – Baia Mare.  De la noi, CFR a cumpărat ultimul vagon în urmă cu șase-șapte ani. În România ar fi nevoie acum de 300-400 de vagoane noi”, a spus Blidar. Capacitatea de producție a fabricii este de 200 de vagoane pe an, compania mizând pe faptul că CFR va trebui să-și modenrizeze parcul.

Referitor la producție, Valer Blidar a declarat că un vagon se vinde cu aproximativ un milion de euro, dar până acum vagoane similare au fost doar exportate.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.