ANALIZE SECTORIALE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL

Viitorul este al bateriilor LITIU-ION – prețurile scad de 7 ori în doar un deceniu și jumătate

Conform raportului realizat de 360 Research Reports via MarketWatch, se estimează că prețurile bateriilor litiu-ion vor fi în jurul valorii de 140 USD / kWh până în 2023.

Prețul actual este în jur de 209 USD / kWh, iar acum 10 ani, prețul se situa undeva la 1.000 USD / kWh.

Piața bateriilor litiu-ion

Cerința pentru soluțiile de stocare a energiei este în creștere. Multe guverne iau inițiative la nivel politic de promovare a energie regenerabile și adoptării vehiculelor electrice. Datorită concurenței crescânde pe piața bateriilor cu litiu-ion și creșterii cererii pentru aceste produse, producătorii investesc foarte mult în activitățile de cercetare și dezvoltare (R&D) pentru a obține performanțe din ce în ce mai bune și pentru a reduce costurile de producție ale bateriilor litiu-ion. În următorii câțiva ani, multe instalații de producție de baterii cu costuri reduse sunt așteptate să se lanseze în China, care este de așteptat să reducă în continuare prețul bateriilor litiu-ion.

Competitori de pe piața bateriilor litiu-ion:

  • BYD Company Limited
  • Contemporary Amperex Technology Co. Limited
  • LG Chem Ltd
  • Panasonic Corporation
  • Samsung SDI
  • Sony Corporation
  • Tesla Inc.
  • Tianjin Lishen Battery Joint-Stock Co. Ltd

Cererea din sectorul auto conduce piața

Bateriile litiu-ion sunt din ce în ce mai folosite ca sursă de alimentare în vehicule electrice și hibrid. Datorită avantajelor oferite, cum ar fi impactul redus asupra mediului, deoarece nu emit CO2, NOX, SOX sau gaze cu efect de seră, atât producția, cât și vânzările de vehicule electrice au înregistrat o creștere constantă în ultimul deceniu și se așteaptă să crească în continuare.

În ultimii ani, China, Statele Unite și UE au reprezentat piața principală pentru vehiculele electrice. Până în 2017, pe drumurile din China existau aproximativ 1,2 milioane de automobile electrice, iar în SUA aproximativ 750.000. Scăderea prețurilor bateriilor, împreună cu angajamentele din ce în ce mai mari ale producătorilor de automobile mondiale, vor face vehicule electrice din ce în ce mai competitive ca preț, ceea ce se așteaptă să sporească cererea de baterii.

Regiunea cu cea mai mare cotă de piață este Asia-Pacific

China este unul dintre „hotspoturile” regionale pentru piața bateriilor litiu-ion, urmată de Coreea de Sud și Japonia. De asemenea, este de așteptat să crească consumul și în economiile emergente, cum ar fi India.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.