PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Telecom & IT-C & Online, Finantari UE & Granturi

Al doilea apel pentru „Dezvoltarea afacerilor, inovare și IMM” din cadrul fondurilor norvegiene și SEE va fi lansat în acest trimestru!

Sursa: www.fonduri-structurale.ro

Innovation Norway, operatorul de fond pentru programul „SMEs Growth”, a publicat ieri calendarul orientativ al lansărilor. Conform documentului, în timestrul III al anului 2019 ar urma să se lanseze apelul pentru inovare în industria verde, creștere albastră și TIC.

Apelul, care ar urma să se închidă în primul trimestru al anului 2020, va avea un buget de 18 milioane de euro. IMMurile și companiile mari înființate în România vor putea primi granturi cuprinse între 200.000 și 2 milioane de euro. Contribuția fondurilor nerambursabile va varia de la 10 la 50 (70) % în funcție de mărimea aplicantului, activitățile proiectului și regiunea de implementare.

Componentele programului:

  • Inovare în industria verde – vizează inițiativele pentru tehnologii inovatoare verzi, dezvoltarea de produse și soluții inovatoare, procese de producție verzi, utilizarea mai eficientă a resurselor și sistemelor tehnologice, activități de eficiență energetică și managementul deșeurilor.
  • TIC – Tehnologia informației și comunicațiilor – susține dezvoltarea de produse/procese/servicii utilizând o componentă TIC, dezvoltarea de produse/procese/servicii TIC;
  • Creștere albastră – susține dezvoltarea tehnologiilor, proceselor, soluțiilor, produselor sau  serviciilor inovatoare bazate pe „resurse albastre” din Marea Neagră, apele interioare, râuri și regiuni costiere

Citeste continuarea articolului pe Fonduri-Structurale.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.