STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Energie & Utilitati & Infrastructura, Arhitectura

Aeroportul New Beijing Daxing – cel mai mare aeroport din lume va fi deschis în 2019

A fost proiectat de regretata arhitectă britanică de origine arabă irakiană Zaha Hadid, conform travelandleisure.com.

Aeroportul din Beijing va fi cel mai mare din lume, potrivit Reuters. Aeroportul New Beijing, care se va deschide în cartierul sudic Daxing în 2019, va servi ca modalitate de a răspunde nevoilor în creștere ale transportului aerian de la Beijing și de a spori prezența țării în aviația civilă.

Acesta va deveni noua bază pentru China Southern Airlines și China Eastern Airlines, potrivit Comisiei Naționale de Dezvoltare și Reformă din China. Acest lucru va pune membrii alianței SkyTeam sub un singur acoperiș, permițând conexiuni ușoare de zbor pentru pasageri.

Potrivit BuroHappold Engineering, parte a unei echipe de consorțiu care a câștigat competiția pentru a ajuta la proiectarea elementelor de spațiu, vizitatorii vor găsi o serie de interioare deschise și expansive.

Regretata arhitectă Zaha Hadid a proiectat clădirea Beijing New Airport Terminal, care va fi decorată cu grădini civice și va cuprinde zone separate de pasageri pentru zboruri internaționale și interne pentru a crea o clădire mai compactă și a reduce timpul de călătorie.

„Simetria generală a designului terminalelor aeroportului, împreună cu formele sale interconectate, creează o compoziție fluidă care evocă dovezile armoniei și echilibrului din peisajele chinezești, în timp ce culorile și materialele sale sunt o expresie a limbajului vizual în cultura tradițională chineză” afișează site-ul Zaha Hadid Architecture.

Caracteristicile inovatoare ale designului în noul terminal de 700.000 de metri pătrați vor include un hub central cu șase vârfuri curbate, cu pasarele care se conectează la un punct pentru a facilita navigarea prin terminal.

Faza inițială de deschidere a aeroportului va avea 4 piste, în timp ce două faze ulterioare vor conduce la alte zone care pot împinge capacitatea aeroportului la 100 de milioane de pasageri pe an.

Construcția are loc și pe o stație de cale ferată de mare viteză pe care pasagerii vor putea să o utilizeze pentru a ajunge la aeroport, a anunțat recent Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze.

Noul aeroport va contribui la ușurarea timpilor de călătorie, iar Aeroportul Beijing Capital International folosit în prezent (al cărui Terminal 3 a fost proiectat de Norman Foster) este recunoscut ca fiind al 2-lea cel mai ocupat din lume, cu cca. 95 milioane de pasageri anual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.