Energie & Utilitati & Infrastructura

Aeroportul Băneasa pentru Euro 2020 – Proiect de 55 de milioane lei

UTI și Bog Art au câștigat proiectul de 55 de milioane de lei pentru lucrările de reabilitare și repunere în funcțiune a Aeroportului Băneasa (Aurel Vlaicu), închis pentru zborurile de linie de șapte ani, conform G4Media. De lucrări se va ocupa asocierea SC Bog Art SRL (lider de asociere) – SC UTI Grup SA (asociat), singura care a depus ofertă în cadrul licitației organizate de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Sursa – G4Media

Lucrările vor dura 8 luni: două luni proiectarea, şase luni execuția. Ca să poată respecta termenul stabilit de oficialii CNAB, constructorul a cerut sprijin în obținerea tuturor autorizațiilor și avizelor necesare.

Până la finalul lunii mai a anului viitor se aşteaptă să fie gata și linia feroviară care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord din Capitală, o altă solicitare a UEFA pentru ca țara noastră să găzduiască meciuri din cadrul EURO 2020.

După finalizarea lucrărilor la Aeroportul Băneasa, capacitatea aeroportului va crește de aproape 10 ori până la circa 350 de pasageri/oră/flux.

Pe Aeroportul Băneasa nu au mai operat curse de linie din martie 2012. În 2011 circa 2,5 milioane de pasageri au aterizat și au decolat de pe acest aeroport.

În prezent, pe Aeroportul Băneasa aterizează doar avioanele VIP, aeronavele cu demnitari la bord şi zboruri de urgenţă și asta doar în intervalul 6 dimineața – 10 seara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.