Energie & Utilitati & Infrastructura

AEROPORT planificat între oraşele Galaţi, Brăila şi Focşani, drum expres Galaţi-Brăila şi centură ocolitoare Galaţiului

 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat în timpul unei vizite recente în judeţul Galaţi, că se va construi un Aeroport între oraşele Galaţi, Brăila şi Focşani, va fi realizat un drum expres Galaţi-Brăila şi  se va amenaja o centură ocolitoare a municipiului Galaţi.

Cele trei obiective promise de ministrul Răzvan Cuc, la Galaţi, vor fi realizate cu fonduri europene şi cu bani de la Guvern – finanţarea obiectivului, aproximativ 100 de milioane de euro, se va face prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, scrie Ziarul Financiar citând oficialităţile guvernului şi ale judeţului.

Aeroportul va primi finanţare de la Guvern în baza unor studii de oportunitate şi trafic realizate de autorităţile judeţene. Potrivit documentelor, aeroportul din Galaţi ar putea fi al treilea din ţară ca număr de călători.

„Consiliul Judeţean a făcut un studiu de oportunitate şi un studiu de trafic, iar rezultatele arată cam aşa: aici este cel mai bun loc pentru că este aproape de cale ferată, avem 18 km până la transportul pe apă şi, bineînţeles, suntem aproape de centura mare a Galaţiului.

Până la Brăila sunt 25 km, până la Vrancea sunt 60 de km, până la Vaslui sunt 80 de km, pe o arie de 150 de km sunt 3,9 milioane de locuitori, de aceea este oportun.

Din studiu a reieşit că zona are circa 800.000 de călători pe an: agenţii economici care transportă persoane de la Galaţi la Bucureşti şi înapoi, persoane care merg la aeroport.

Şantierul Naval Damen are peste 7.000 de călătorii pe an la aeroport, Navromul are peste 4.000 de călătorii, Universitatea Dunărea de Jos, peste 14.000.

Din calcule a reieşit că aeroportul din Galaţi este de nivelul Iaşului şi al Timişoarei. În câţiva ani poate să ajungă al treilea aeroport al ţării după Bucureşti şi Cluj pentru că în studiu de oportunitate nu s-au luat în calcul Vrancea şi agenţii economici din Brăila”, a declarat presei, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.