Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Acțiuni publice pentru declararea autostrăzii Ungheni-Chișinău-Odessa proiect de prioritate națională

Sursa: economica.md

Apelul către autoritățile de la Chișinău vine după ce Ministerul Infrastructurii din Ucraina a avut o reacție favorabilă față de proiectul promovat de un grup de Organizații Nonguvernamentale de la Chișinău, conform Economica.md.

Ucraina așteaptă girul guvernului moldovean

”Ministerul Infrastructurii din Ucraina a examinat scrisoarea Institutului pentru dezvoltare și expertiză a proiectelor (Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor-IDEP) privind proiectul autostrăzii Ungheni – Chișinău – Odessa, care va fi continuarea viitorului coridor Iași-Târgu Mureș-Budapesta – Viena-Munchen. În vederea examinării în continuare a posibilității implementării proiectului de mai sus în cadrul extinderii rețelei TEN-T și includerii acestuia în planul de investiții indicative TEN-T (TEN-T Investment Action Plan) trebuie acordată poziția oficială a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova”, se menționează în scrisoarea oficială a ministerului de resort ucrainean.

Costul studiului de fezabilitate al proiectului este de 10 milioane euro pentru secțiunea Ungheni-Chișinău și de 22 de milioane de euro pentru secțiunea Chișinău-Odessa. Costul total al proiectului se estimează la circa un miliard de euro pentru secțiunea Ungheni-Chișinău și 1,8 miliarde de euro pentru secțiunea Chișinău-Odessa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.