STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica

Energia electrica ar putea inlocui gazele si pacura pentru incalzire

Razvan NicolescuMinistrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu a declarat ca energia electrica ar putea fi folosita pentru incalzirea locuintelor, inlocuind gazele naturale sau pacura.

Folosirea electricitatii pentru incalzire este una dintre concluziile discutiilor privind noua strategie energetica a Romaniei, a afirmat Nicolescu. La recensamantul din 2011 au fost inregistrate 8,45 milioane de locuinte, din care 4,58 milioane in orase si 3,87 milioane in mediul rural.

Cheltuielile lunare ale unei persoane pentru locuinta, apa, electricitate, gaze si alti combustibili se ridica la aproximativ 130 de lei, reprezentand 17% din cheltuielile totale, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Romania se confrunta cu o supracapacitate de productie a electricitatii, in contextul scaderii consumului. Unitatile de productie a electricitatii din Romania totalizeaza circa 20.000 MW, in timp ce pentru consum nu sunt utilizati decat 6-7.000 MW.

Anul trecut, consumul de energie a scazut cu 4,5% fata de 2012. Proiectul unei noi strategii energetice ar urma sa fie prezentat publicat la inceputul lui noeimbrie, dar termenul ar putea fi extins dupa alegerile prezidentiale.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.