STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Enel va investi 329 milioane de euro în perioada 2017 – 2018

Enel a planificat investiții de 329 milioane de euro până la sfârșitul ciclului actual de reglementare, în 2018, din care 151 milioane de euro în 2017 și 178 milioane de euro în 2018, informează un comunicat al companiei, informeaza Mediafax.

“Vom continua programul de investiții pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor, prin mărirea gradului de automatizare a rețelelor de distribuție, precum și prin dezvoltarea canalelor de comunicare cu clienții și a ofertei de servicii cu valoare adăugată”, a declarat Georgios Stassis, Country Manager Enel în România.

Valoarea investițiilor realizate în rețelele de distribuție în perioada 2005-2016 se ridică la 1,584 miliarde de euro. Pentru anul 2017, din investițiile de peste 151 de milioane de euro prevăzute pentru România, 139 milioane de euro reprezintă suma alocată pentru operațiunile de distribuție. În 2018, investițiile programate sunt mai ridicate, ajungând la 178 milioane de euro, din care 168 milioane de euro pentru îmbunătățirea performanței rețelei.

Conform datelor raportate Autorității Nationale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru 2015, indicatorul SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 221 minute, cel mai bun nivel din țară, media națională fiind de 308 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat au avut, de asemenea, performanțe mai bune decât media pe țară, cu SAIDI de 234 minute, respectiv 247 minute. În 2016 , indicatorii de performanță s-au îmbunătățit și mai mult conform datelor preliminare, până la aproximativ 175 minute pentru E-Distribuție Muntenia, fiind în continuare în scădere și în cazul celorlalte două companii de distribuție, precizează comunicatul.

Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Pe piața românească este prezentă din 2005, oferind servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.