STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, M&A & VentureCapital & Private Equity

Enel păstrează activele din Romania

Enel va renunţa la operațiunile expuse riscurilor de piaţă, în spe­cial producţia de energie din surse con­venţionale, unde compania nu benefi­ciază de contracte cu preţ fix pe termen lung, însă nu va mai vinde operaţiunile din România.
Sede_EnelEnel nu vinde operaţiunile din România, deoarece activităţile locale de distribuţie a energiei şi producţie de electricitate din surse regenerabile se înscriu în noua strategie a grupului de a se concentra pe afaceri cu profit stabil şi riscuri reduse.
Prin vânzarea celorlalte afaceri, Enel urmăreşte să obţină 5 miliarde de euro, bani pe care să-i orienteze către investiţii rentabile.
Com­pa­niile de distribuţie şi furnizare a energiei din România au 2,7 milioane de clienţi şi o cotă de piaţă de 33%. De pre­luarea firmelor Enel se arătase interesat inclusiv statul român, prin intermediul Electrica şi Nu­clear­electrica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.